fredag 27 april 2012

Det händer grejer på bibblan

Idag satt jag återigen på bibblan och skrev på C-uppsatsen.
Jag blev dock störd av två kvinnor som satt och tjattrade ett par bord längre bort.
Jag suckade lite och försökte väl på ett kroppsligt sätt visa de att jag liksom blev lite störd. Det verkade de inte ta någon notis om. Ingen av de hade någon bok eller så utan de var liksom där för att umgås med varann? De var väl i 45-års åldern och då tänkte jag på hur orättvist det kan vara ibland. Jag menar, hade det varit två ungdomar så skulle säkert någon ha sagt till de för länge sen ...det tror jag i allafall...men inte ska man väl ha mer rätt att störa bara för att man är äldre?
Jag kände mig lite irriterad över att jag eventuellt skulle behöva säga till.  De snackade på, skrattade högt. GAAAAH!! Efter ett bra tag så kände jag att: "antingen så går jag, eller så säger jag till. Att sitta och vara irriterad utan att göra något åt situationen är inte heller rätt."  Fast att gå, njaaa, inte skulle väl jag behöva packa ihop när jag var den som faktiskt höll mig till reglerna?
Lämpligt nog drog den ena kvinnans mobilsignal igång."HALLÅ" svarade hon högt och ljudligt. Då kände jag att det fick vara nog och sa till.Trots att jag verkligen ansträngde mig för att låta vänlig så åkte näsan upp i vädret på den ena samtidigt som hon sa:
" Men vi pratar väl inte såååå högt".
 " tillräckligt högt för att jag inte ska kunna koncentrera mig. Jag skulle uppskatta om ni kunde sätta er någon annanstans" svarade jag lugnt och sansat.
.... och så tipsade jag om ett cafe´ i närheten... fast det verkade de inte uppskatta alls... alltså de såg så sura ut!!... men de  reste sig och gick.... och då sa jag "Tack" men fick inget gensvar. ;-)
Dramatik på bibblis med andra ord, OCH igår vet ni, då var till och med polisen där och letade efter en man. Mina öron växte kan jag ju säga. Jag har alltid varit så förbaskat nyfiken och spekulerade såklart en hel del på vad han kunde ha tänkas gjort, och jaaaa...jag undrar fortfarande! ;-)
Jag trodde att bibblan var en lugn och fridfull plats men det är ju DÄR det händer! ;-)
Nog om det, nya dramer nästa vecka för nu är det äntligen HELG!!! Jag tycker nu att jag har suttit stilla alldeles för länge och en kort löptur i finvädret följt av en hundpromis känns mycket lockande! :-) DET ÄR JU VERKLIGEN VÅR UTE!!! JIIIIIHOOOO!!! ÄNTLIGEN:-)

7 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Kanon bra att du sa till. Jag bestämde mig för ungefär två år sedan att jag inte fick gnälla* (varken till någon annan eller för mig själv) över någonting som jag inte försökt ändra. Dvs om jag stör mig på någon person, måste den personen få en chans att ändra sig, annars är det inte schysst - annars har jag inte rätt att gnälla. Samma gäller om det är en en praktisk sak, har jag inte försökt att förändra det som orsakar missbelåtenhet hos mig, ja då får jag vackert tugga i mig situationen.

Jag vet inte, det kanske är självklart för många, men för mig var det inte det. Innan hade jag alltid gått där i mitt grådaskiga missmod och ojat mig. Nu blev det så väldigt mycket trevligare; mer konstruktivt, mindre gnissel och dessutom hoppas jag att folk säger till mig när de stör sig på mig. sedan är det ju så klart vars och ens val hur man förhåller sig till kritiken.

Oj, det här blev ett helt inlägg, sorry :-)

* "Gnälla" är min beskrivning av vad jag gjorde, jag menar INTE att du är gnällig!

Fröken Fräken sa...

Jag gjorde en särskrivning. Aaaagh!

Snorkkis sa...

Du kanske ska skriva en bok om hur man beter sig på bibliotek? Jag funderar på att skriva en om hur man ska bete sig på flyg. Jag exploderar typ 100 gånger varje flygtur för att folk inte kan uppföra sig.

Ousa sa...

Sunt förnuft kommer man långt med.

Gnäll är väl mer om det är återkommnande tillsägelser och utan riktig anledning.

Jag hade nog av "misstag" råkat sopa i väg en stor bok för att överrösta deras röster. Helst en stor uppslagsbok.

(De sista va skoj...men drömma får man göra ;)

Ingmarie sa...

Du gjorde helt rätt! Bibblan är inget tjatterhak. ;-) Och visst är det VÅR!

Lisa sa...

Vad bra att du sa till! Som du säger, hade det vart två 16åringar hade de varit ute för länge sen... Vad skriver du uppsatsen om förresten?:)

Lina sa...

Frökän fräken: Intressant inlägg. Håller med jag tycker också att man ska försöka göra ngt åt situationen! :-)

Snorkiss: Nu blir jag jättenyfíken på vad som stör dig på flygplan! :-)

Ousa: Helt rätt :-) " Gnäll är väl mer om det är återkommnande tillsägelser och utan riktig anledning"

Ingmarie: eller hur! :-)

Lisa: jag skriver en diskursanalys om hur medias framställan av diagnosen ADHD